Здравейте, колеги! И аз се зарибих с телевизията, купих пакет тунер с антена, свързах пиновете на SKART-а, осигурих и захранване. Свалих ICS-а и тъкмо се зарадвах, че под него на FL мястото е празно и ще се събере тунера и хоп-греда. Уж изчетох всичко по темата, но не мога да разбера как да свържа кабелите към зелената и черната букса на ICS. На самите букси има номерация на пиновете, но не мога да проследя кой кабел на кой пин е свързан. Моля за помощ вещите и компетентните по въпроса!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa Romeo 166 цифров ТВ тунер
Collapse
X
-
Last edited by FEN TEMPRA BG; d.m.y г., 19:02.Alfa Romeo 164 TS Super 1997
Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDm 20V Sportronic 2005
Alfa Romeo 166 FL 2.4 JTDm 20V 2004 - EX
Alfa Romeo 164 TS Super 1995 - EX
-
На теория теория всичко е ясно. На практика не знам дали се отварят конекторите, поне аз не посмях да ги отварям, а като са затворени не мога да проследя кой кабел с кой пин е свързан. Благодаря за светкавичния отговор!Alfa Romeo 164 TS Super 1997
Comment
-
Last edited by Linkestis; d.m.y г., 20:09.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщениеСамо едно нещо се замислям - не е ли кофти да се плейва музика от USB през подобен плеър, защото аудио входа за навигацията е моно (или се бъркам) ?точка
Comment
-
И при мен телевизията е готова и работи. Използвах пинове от захранване на спийкър и вентилатори от стар компютър, който се оказа най-лесния вариант за сдобиване с въпросните пинове. Благодаря на всички колеги, които ми помогнаха със съветиAlfa Romeo 164 TS Super 1997
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеOk,момент....
[ATTACH]113059[/ATTACH][ATTACH]113060[/ATTACH]
Ама от днес съм с усилвател.Разликата е огромна,поне на мястото където спирам и липсата на сигнал по принцип.Утре ще пробвам в движение с усилвателя как е на място където преди това имаше проблем при движение.
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от tahi Покажи съобщениепроекта е напълно завършен !!!
ето и антенатаAlfa Romeo 166 2.4 JTD /99/
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениемоно е но сигурно има начин да се подкара стерео.
Цялото аудио на ICS - а е изпълнено на базата на този аудио процесор.
Накратко:
Аналогов входен сигнал бива дискретизиран и обработен вътрешно (усилване, баланс, корекции.........)
Накрая бива преобразуван пак в аналогов и изкаран на 4 изхода към крайните стъпала.
Входният селектор се управлява само софтуерно в зависимост от режима на ICS-a.
Това, което следва да се направи е да се промени софтуерът по такъв начин, че когато ICS -ът е в режим - отпушен RGB вход за външен източник, AUX входовете да са отпушени (нещо подобно на това, което прави емулатора на CD-то)
Това съм разбрал до момента.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
външната антена
Реших да пробвам TV приемника с външната антена.
Както е известно, тя е комбинирана и съчетава GPS антена и GSM антена:
GSM антената представлява външната пръчка. В основата и (на платката) има един трептяш кръг (L-C), чиято резонансна честота съотватства за средната за GSM обхвата, т.е - неподходящ за честотата на телевизионните канали.
Пробата показа, че с тази антена силата на сигнала (според приемника) е около 60 - 70 % което прави приемането намясто нормално, но лошо в движение.
Елиминирах въпросния трептяш кръг, като го шунтирах с проводник:
В резултат от това силата на сигнала се вдигна на 100% за повечето програми.
В движение приемането така е доста по-приемливо.
Остава да пробвам с усилвател.
Накратко - на този етап считам, че във външната антена има "доста хляб"
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment